tiistai 4. lokakuuta 2016

Taukojumppaa


Kesän remonttirutistus vaihtui elokuun loppupuolella - en edes oikein osaa sanoa, mihin. Sen jälkeen kun saatiin kannettua huonekalut alakerran makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen, on ajatukset karanneet valmis-moodiin, vaikka täällä on kaikkea muuta kuin valmista. Esimerkiksi: makuuhuoneen tapetti loppui kesken ja seinäpaneeleja ei ole edes ostettu, listoja tai karmeja ei ole kiinnitetty (edes keittiöön!), olohuoneessa kirjat on pinoina tulevan kirjahyllyn paikalla ja makuuhuoneen pariovetkin puuttuvat.

Syyskuun ajan keskityttiin em. esteettis-teknisten yksityiskohtien sijaan torpan lämpimäksi saamiseen ennen pakkasia. Siihen kuului keittiön ikkunoiden tiivistäminen villanauhalla, paksun viltin asentaminen yläkertaan vievän portaikon alapäähän ja puuhellan käyttöönotto. (Oli muuten koko kesä aikaa saada keittiön ikkunat maalattua, mutta oli vähän kaikenlaista, joten joudutaan vielä tämä talvi katselemaan osittain tunkkaisenruskeita ikkunoita.)

Ikkunoiden tiivistämisen lisäksi yksi oleellisin asia oli saada alakerran viimeiset kylmää ilmaa falskaavat raot kuntoon, eli eristää eteisen lattia (keittiön ja eteisen kynnyksen kohdalta näkyi kellariin).

Ei nämä ihan oikeanlaisia ennen&jälkeen-kuvia ole, sillä seinät ja katto on vielä entisessä kuosissaan. Joka tapauksessa, tältä siellä pitkään näytti: synkältä, muovimattoiselta, rumalta.


Surullisenkuuluisa paljeovikin saatiin vihdoin palasiksi ja kaatopaikalle! Kapeaan oviaukkoomme täydellisen kokoinen ja oikein sievän näköinen vessanovi löytyi sukulaisten kätköistä. Vessan oven saaminen kiinni ja lukkoon on aivan uudenlaista luksusta.


Pientä pölyjen ja ruosteen pyyhintää kaipasi, muuten käypä uksi.Eteisen pienuuden takia lattian kohdalla ei ollut putoamisvaaraa ihan kauhean montaa päivää. Kyllä siinä silti tekemistä riitti, runko kun näytti tältä:Juu, vinoa on. Ja juu, koolaukset väärinpäin lappeellaan. On huomattu, että mitä paskemmin joku asia tässä talossa on aikaisemmin rakennettu/korjattu, sitä suuremman tyydytyksen saa, kun sen tekee itse kunnolla ja oikein.

Sillä nyt meillä on lämmin, tiivis ja kaunis lattia. Olohuone-makuuhuoneesta jäi mäntylankkua yli, joten sitä eteiseen. Se tulee saamaan pinnakseen maalia, ja oikein kivasti sitten korostaa eteisen vanhoja, nuhruisia ja likaisia tapetteja. Samoin muuten tekee uusi Domus Classicasta tilattu ulko-ovemme. 


Nyt voi hyvillä mielin kerätä vatsan täyteen neulasia ja käydä talviunille.


1 kommentti:

  1. Johan vaaleni! Ja vessaankin ovi! Kyllä noilla suorituksilla kelpaa siirtää joku listanasennus reippaasti tulevaisuuteen. :peukku:

    VastaaPoista